Ouders

Als je kind (hoog)begaafd blijkt kan dat een schok zijn. Hoewel de ene ouder dit zelf al signaleert, heeft de ander dit wellicht nooit voor mogelijk gehouden. Niet zelden ontdekken ouders -als ze meer over hoogbegaafdheid te weten komen- dat zij zelf mogelijk ook hoogbegaafd zijn. Hierdoor begrijpen zij mogelijk hun problemen uit hun jeugd en schoolcarrière. Sommige ouders zullen zelfs een soort rouwproces ondergaan.

Het is belangrijk om de problemen (op school) van je kind los te zien van je eigen ervaring. Vergeet niet de tijd te nemen om de ontdekking van je eigen (hoog)begaafd te verwerken.  HB op weg kan je helpen alles op een rij te zetten door met een ander perspectief naar de situatie te kijken.

Praten op school
Als ouder(s) van een of meerdere (hoog)begaafde kinderen kan het soms lastig zijn om je rol ten opzichte van school te bepalen. Hoewel je je zorgen maakt over je kind, wil je niet gezien worden als de opdringerige ouder…

Hulp vragen voor een (hoog) begaafd kind kan soms ongemakkelijk voelen. Dat mag geen belemmering zijn om ervoor te zorgen dat je kind passend onderwijs krijgt. De gevolgen van langdurig onderpresteren zijn niet positief:

  • faalangst
  • niet leren leren
  • demotivatie
  • verlies van zelfvertrouwen
  • problemen met automatiseren

Het is van groot belang om op constructieve wijze met de school te communiceren. HB op weg helpt je met het voorbereiden van een oudergesprek of  gaat mee op gesprek naar school .

Bezoek ons op TwitterBezoek ons op FacebookBezoek ons op Linkedin